Antiquariaat Oud Dordrecht heeft een vrij lange historie en door de tijd heen een drietal verschillende eigenaren gehad.

De naam is echter altijd hetzelfde gebleven, net als het telefoonnummer overigens. Het nummer is natuurlijk wel aangepast, er zijn cijfers bijgekomen maar in de basis is het nog steeds hetzelfde (078-6130058)

In de jaren 70 van de vorige eeuw is Aris van de Tol begonnen in het toenmalige pand aan de Wijnstraat 37 in Dordrecht. Al gauw daarna verscheen Bertje Kooijman in de winkel en samen zijn zij verder gegaan met het uitbaten van dit Antiquariaat. Na het overlijden van Aris heeft Bertje de winkel overgenomen.

Cees Buddingh was altijd een graag geziene gast in de winkel en heeft, niet altijd even duidelijk, regelmatig notities gemaakt van gesprekken tussen klanten en deze verwerkt in zijn verhalen en verzen.

 

Eind jaren negentig van de vorige eeuw kwamen wij, Alex en Marleen, in beeld als nieuwe eigenaren. Vanwege gezondheidsproblemen moest Bertje zich terugtrekken. Gelukkig heeft zij nog wel de gelegenheid gehad om zoveel mogelijk van haar kennis aan ons over te dragen. Wij hebben beiden een tuinbouw opleiding en houden erg van lezen, dus daar ontbrak wel wat kennis.

In 2004 ben ook ik, Marleen, voltijds begonnen in de winkel en hebben we een start gemaakt met het online verkopen van onze boeken. Door verminderde interesse en bezoek aan de winkel hebben we besloten om de winkel in 2005 te sluiten en verder te gaan als een gesloten antiquariaat. Alex ging zich daar voltijds mee bezig houden en ik heb een baan buitenshuis gezocht. De verkoop verliep verder via het internet, markten en beurzen. Maar in 2012 begon het te kriebelen en hebben we opnieuw een winkel geopend in Dordrecht ditmaal aan de Vleeshouwerstraat. Helaas bleek dit niet te brengen waar we op gehoopt hadden en hebben deze winkel gesloten in februari 2013. Opnieuw werd Antiquariaat Oud Dordrecht een gesloten antiquariaat.